Så kommer Feministiskt Initiativ att förnya politiken i Jönköpings kommun

Idag, den 20 augusti, kommer Gudrun Schyman, partiledare och riksdagskandidat i Feministiskt initiativ, till Jönköpings kommun. Vi turnerar med en, jämfört med de andra partierna, nästintill obefintlig budget och med tusentals ideella aktivister som helt enkelt bestämt sig för att inte vila förrän den rosa rösten hörs även i riksdagen. Vi har också som mål att komma in i minst 50 kommuner.

Och självklart kan vi klara det! Tack vare att 3,1 procent i riket lade sin röst på oss i förra valet, så får vi i år röstsedlar utlagda i alla röstlokaler. Dessutom har vi tydligt visat en sak i de tretton kommuner där vi finns representerade: Feministiskt initiativ gör skillnad!

En levande demokrati är under ständig förändring.  Makten utmanas hela tiden av människor som organiserar sig för att föra in kunskaper och erfarenheter och vidga perspektiven för att alla ska få sina rättigheter tillgodosedda. Feministiskt initiativ är en del av denna demokratiska process.

#metoo-rörelsen har visat att utan ett ideologiskt självständigt parti i riksdagen prioriteras inte frågorna som gäller makt och kön. Vi förnyar politiken med de mest genomgripande och omfattande förslagen för jämställdhet, jämlikhet och förverkligande av de mänskliga rättigheterna. Vi kommer aldrig sätta kvinnors mänskliga rättigheter på väntelistan till förmån för andra frågor.

Med våra tydliga prioriteringar stärker Feministiskt initiativ dessutom de antirasistiska och feministiska rösterna i de andra partierna. Vi har redan sett det hända i EU-parlamentet och de 13 kommuner där vi sedan valet 2014 har tagit plats i kommunfullmäktige.

Hållbarhet och feminism går hand i hand. De miljöproblem som idag hotar mänskligheten har sitt ursprung i vårt ekonomiska system som gör det kortsiktigt lönsamt att överutnyttja jordens resurser. Feministiskt initiativ har högre miljö- och klimatambitioner än alla de nuvarande riksdagspartierna. En röst på Fi är en röst på en feministisk klimatpolitik där vi ser människan som en del av planeten, inte som “herre över”.

Vi har visat att förändring är möjlig. Vi har kärleken som drivkraft och vi gör det tillsammans.

Kan vi göra det även i Jönköpings kommun?
Klart vi kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s