Vi kommer alltid säga ja till kulturen

Kulturen måste få finnas överallt för att kunna vara tillgänglig för alla, för oss är det viktigt. Därför säger vi ja till satsningar på kulturen när andra säger nej.  
bibliotek

Öxnehaga bibliotek

Den 11 juni skrev Jönköpings-Posten att Alliansen i Jönköping vill att Kultur- och fritidsförvaltningen ska spara 5,9 miljoner kronor. Alliansen vill stänga ner fritidsgården i Huskvarna. De vill inskränka på tiderna som biblioteken i Taberg och Tenhult håller öppet, eventuellt stänga ner dem helt. De vill höja priserna på badhusen. De vill dra in på pengarna till aktiviteter för barn och unga. De vill minska på anslagen till studieförbunden i Jönköping.
Vi i Feministiskt initiativ vill istället satsa mer pengar på kultur och fritid – för alla. Vi kommer alltid jobba för allas rätt att utvecklas och leva så gott som möjligt. 
Vi säger ja till fritidsgårdar, bibliotek, simhallar och all form av utbildning och vi vill att dessa verksamheter frodas på fler ställen än bara stadskärnan.
Alliansen vill att kultur- och fritidsförvaltningen ska spara 5,9 miljoner men vill istället satsa 30 miljoner kronor på flygplatsen. Vi menar att de 30 miljoner kronorna ska vi istället satsa på till exempel kultur, fritid samt skol- och barnomsorg.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s