Nominera dig till styrelsen, till revisor eller valberedningen!

Feministiskt initiativ är Sveriges snabbast växande parti med 22 283 medlemmar över hela Sverige, varav 127 medlemmar finns i Jönköpings kommun. Nu är det dags att välja vilka som ska leda Feministiskt initiativ i Jönköpings kommun!

Du kan nominera dig själv eller någon annan till styrelsen, till revisorer eller till valberedningen. Om du nominerar någon annan måste personen först vara tillfrågad. Nedan finner du mer information om uppdragen. Sista dag för nominering är den 5 februari.

Vänliga hälsningar
Valberedningen Feministiskt initiativ Jönköping

Viktiga datum
5 februari 2015 – sista datum att nominera
Början av mars – valberedningen presenterar sitt förslag till styrelse, revisorer och valberedning
19 mars – Årsmöte. På årsmötet i slutet av mars beslutar medlemmarna vilka som ska ingå i styrelsen och vilka som ska bli revisorer. På årsmötet väljs också vilka som ska ingå i valberedningen.

Vad innebär det att sitta i styrelsen för Feministiskt initiativ Jönköping?
Styrelsen har medlemmarnas förtroende att leda organisationen mellan årsmötena.

Styrelsens uppgift består bland annat av att planera, leda, och ansvara för kommunpolitik, ekonomi, kommunikation, aktivism/folkbildning och samordning av eventuella medlemgrupper.

Att sitta i styrelsen kräver mycket tid och arbete, bra arbetsfördelning och stort ansvarstagande av samtliga ledamöter. Styrelsen består av minst 5 ledamöter som träffas cirka 8  gånger om året. Där emellan är det arbetsuppgifter som ska lösas. Uppdraget är på ett år och helt ideellt.

Vad innebär det att vara revisor för Feministiskt initiativ Jönköping?
Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet. Enligt stadgarna ska vi ha två revisorer.

Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret. Uppdraget är på ett år och helt ideellt.

Vad innebär det att vara med i valberedningen för Feministiskt initiativ Jönköping?Valberedningens främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya förtroendevalda. Valberedningen ska ge förslag till nya ledamöter till styrelsen, till revisorer samt ledamöter till valberedningen. Det är därför bra om de som sitter i valberedningen är aktiva i föreningen, deltar på sammanträden, aktiviteter och andra sammankomster, så de känner till vilka personer och kompetenser som finns.

Arbetet påbörjas med fördel under hösten och är som mest intensivt under nomineringsperioden fram till årsmötet. Uppdraget är på ett år och helt ideellt.

Vilka sitter i valberedningen?
Valberedningen är vald fram till årsmötet och består av:
Camilla Zilo, Stackeryd
Clas Malmborg, Jönköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s