Bara F! kan säkra en rödgrön majoritet!

Ny mätning: En majoritet av Sveriges kvinnor är positiva till att Fi kommer in i riksdagen och till att partiet medverkar till en rödgrön regering.

I hela befolkningen kan 16 procent tänka sig att rösta på Fi. Vi behövs i riksdagen mer än någonsin och kan slå ut SD som vågmästare, skriver tre ledande Fi-representanter.

Det rödgröna blocket är beroende av att få en majoritet av ledamöterna i riksdagen det vill säga över 50% av rösterna, annars kan man inte vara säker på att få igenom sina beslut. Får S, V och MP mindre än 50% så blir man en minoritetsregering, och riksdagen kan rösta ner förslagen.

I värsta fall blir det en Alliansregeringen med stöd av SD, i vilket fall ger man Sverigedemokraterna en maktposition i form av vågmästsre. I opinionsmätningarna är avståndet litet mellan blocken och det enda som skulle säkra en rödgrön majoritet är om F! fick 4%.

Det ser lovande ut, feministiskt initiativ ökar i opinionsmätningarna och är uppe i 3,6% och 3,97% i olika mätningar! Det säkraste sättet att få en socialdemokratiskt ledd regering med egen majoritet är att rösta rosa. Med Fi i riksdagen får en rödgrönrosa regering de procentenheter som krävs för att få egen majoritet. En mandatexplosion, kallade TV4 det! Med Feministiskt initiativ på plats kommer antirasister och feminister i de andra riksdagspartierna att stärka sina positioner och få större gehör för sina förslag.

Målet för den feministiska politiken är ett samhälle där alla människor kan utveckla sin fulla potential, i ett jämlikt samspel med andra, oberoende av kön, könsidentitet, ålder, funktionsduglighet, sexualitet, trosuppfattning, hudfärg, etnicitet eller medborgarskap. Feministiskt initiativ finns i politiken för att tillföra den saknade dimensionen.

Vi är rasismens främsta motpol. Nu spurtar vi. Släng inte bort din röst! Rösta redan nu – och ta med dig din mamma/pappa/partner/kompis också!

Tack för att ni är med oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s