Replik på ledare “Under det rosa sminket”, JP 2014-07-04

Vi inom F! är definitivt intresserade av och fokuserade på vår egen politik. Att påstå motsatsen blir ett förminskande, det vill säga en klassisk härskarteknik.

Att F! redan gör skillnad märks tydligt, inte minst i och med att jämställdhetsfrågor har kommit tydligare upp på agendan hos de flesta etablerade partier, två partier undantagna. Det måste finnas någon som går i bräschen, som bryter väg så att andra kan följa efter. Detta är vi medlemmar väl medvetna om, och fokuserade på. Vårt politiska engagemang är inte någon rosa fernissa, utan är en följd av medvetna val och äkta vilja att förändra.

Vi vill se allas rätt till välfärd och kultur, oavsett kön, hudfärg, ursprung, sexuell läggning eller namn. Alla ska bestämma över sin egen kropp, och ha rätt till det. Detta är vad vi tror på, och vi tror att detta möjliggörs bland annat med hjälp av vår politik.

Dagens samhällsmodell, att en heltid innebär 40-timmarsvecka, det vill säga åttatimmarsdag, är en rest från den tid då en familjeförsörjare var rådande norm. Det faktum att både män och kvinnor idag inte sällan arbetar just åtta timmar om dagen skapar mycket av den stress som vi ser idag. Och stressen skapar ohälsa. Den diskussion som nu förs angående sextimmarsdagen, är samma som fördes när 48-timmarsveckan avskaffades, och den gången gick förändringen alldeles utmärkt.

Skattehöjningar är det som finansierar vår välfärd. Den välfärd som Sverige har varit ganska känt för i världen. Samhällelig välfärd kostar, och det mest naturliga torde vara att finansiera den via just skatter.

Vi vet åt vilket håll vi strävar. Vi fokuserar på vår politik, och på det som vi tror är rätt. Ett jämlikt samhälle där alla känner delaktighet.

Carin Sollenberg
Ewelina Axell
Maud Lagerborg
Jenny Astner
Anna-Maria Pedraza Burian
Julia Nilsson
Lisa Söndergaard
Ellen Nordström
Feministiskt Initiativ (F!) Jönköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s